Skip to content

Persbericht: Letteren Lichting 2019

Letteren Lichting, het festival van KOCO Letteren, de koepel boven de Letterenkringen aan de KUL, is terug van nooit weggeweest!

Van over heel Vlaanderen schreven zich opnieuw talloze bands in om op hét podium te staan van de Letterenkringen: Alfa, Babylon, Eoos, Historia, Mecenas en Musicologica. Meer nog, de 5 deelnemers die het podium van Letteren Lichting dit jaar zullen sieren, moesten geselecteerd worden uit meer dan 100 inschrijvingen. Zij strijden om een felbegeerde jury- en publieksprijs! Ter vergelijking, vorig jaar konden we al van een succes spreken, en telde het aantal inschrijvingen zo’n 13 bands.

De bands die zullen strijden om de prijzen zijn: LUSTROUS, Ponykamp, Big Fat Toddlers, Small Canyon Music & Red Stags.

‘s Avonds gaat het doek neer met een concert van de Leuvense band She Bad en pIE p.KLEIN.

De Letteren Lichting gaat door op 1 mei en zet dit jaar in op een nog ecologischer en kwalitatiever festival. Er zal haast alleen uit glas gedronken worden in plaats van plastic om op die manier de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De poel aan inschrijvingen werd vergroot door bands van over heel België te laten aantreden. Vorig jaar werd er nog gekozen om enkel Letterenstudenten te laten spelen maar dit jaar willen we groeien, en daar hoort deze stap bij.

De prijzenpot van dit jaar bestaat onder andere uit een clubshow in Fakbar Letteren, een support-act bij Bel-Air in Nijdrop en een interview op Scorpio.

Maar de hoofdprijs, die winnen alle bands. Dat is namelijk de kans om op een podium te staan met een professionele P.A. en een talrijk en breed glimlachend publiek.

Op 1 mei zal Radio Scorpio bovendien gedurende het hele evenement, d.i. dus tussen 12u en 22u, live uitzenden vanop Letteren Lichting. De optredens zullen uitgezonden worden met daartussen plaatjes en praatjes door Lukas De Cock.

De hele dag door zullen de deelnemers langskomen voor toffe babbels en een mopje hier en daar. Ook op Facebook en Instagram zal er een livestream te zien zijn.

De volledige dag wordt dus een multimediale uitdaging!

Studenten, vrienden, familie, universiteitspersoneel en omwonende,… Echt iedereen is welkom op 1 mei tussen 14u en 22u op het Erasmusplein, pal in het centrum van Leuven, om te genieten van livemuziek, een hapje en een drankje en hopelijk de zon!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *