Skip to content

PONYKAMP

BAND CONTEST BAND 4

► GET TO KNOW: Ponykamp ◀︎

Ponykamp ontstond eind 2017 in Gent en maakt vrolijke garage pop. Op 15 november 2018 namen we een demo met vijf nummers op en drie weken later speelden we onze eerste show in Kinky Star in Gent.

Speelden al in: Charlatan (Gent), Club Scheisse (Keulen), Kinky Star (Gent), Cabron (Antwerpen), The Pit’s (Kortrijk), Kids Rythm & Blues Kaffee (Antwerpen), Vloer1 (Leuven), JH Brieljant (Deinze)

Stonden op het podium met: Le Butcherettes (MEX), Sloks (IT), 30 000 Monkies, Hugs of the Sky, Kookaburra, Fake Indians, Tien Ton Vuist, Mister Moon, Flying Rhinos

Wedstrijden: Finalist Tomorrowband 2019.

Dansende Beren (Zalm van de Maand): “Ponykamp overtuigt ons met hun moderne, vrolijke twist aan de sound die grondleggers van psychedelische en garage rock in de jaren ’60 creëerden. Hun debuut-EP als geheel is dansbaar en vrolijk zonder afbraak te doen aan hun stijl. Pop, dat wel. Maar, ondanks hun lieflijke bandnaam, geen pony om zonder handschoenen aan te pakken. Ponykamp slaagt erin om een geheel eigen sound te maken waar wij graag meer van willen horen.”

MuziGand: Voor de maand november volgden wij de eenjarige band Ponykamp tijdens hun eerste optreden in Kinky Star. En het was een succes! Het overvolle muziekcafé danste de avond in en eindigde met een daverend applaus. De band met de iets wat grappige naam, die ze opzettelijk kozen om een contrast te creëren met het stoere imago van andere garage rock bands, ziet de toekomst rooskleurig.

ontdek hun muziek: https://vi.be/ponykamp

? Fan? Jij kan deze artiest aan de overwinning helpen, zak af naar de Letteren Lichting 2019 en stem op je favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *